perjantai 15. marraskuuta 2013

Tarpeeseen.

Minulla on yhdet kymmenen vuotta vanhat Huopasesta valmistetut tumput, jotka ovat niin tönköt, että niillä ei oikein saa edes kiinni mistään. Lämpöiset ne kyllä ovat. Muutoin oma lapaskantani on surkastunut, ja kuitenkin neulovana ihmisenä olen sisukkaasti päättänyt, etten mitään käteenpantavaa kaupasta osta! Nyt kokeilin kuitenkin pesukonehuovuttaa ihan itselleni talveksi tumput, ja niistä tuli ihanat. Ja mikä parasta, ne ovat joustavammat ja ohkaisemmat, mutta tiiviit ja erittäin tasaisesti huopuneet 40 asteen pesussa. Lankana monta vuotta marinoitunut Hjertegarnin Lima, 100% suht edullinen villalanka. Kaksi kerää riitti näihin hyvin, koska räpyläni ei ole kovin kookas. Nyt kun kävin vahingossa taas Oulunkylän Lankamaailmassa, sieltä tarttui mukaan samaista lankaa liukuvärjättynä. Vinkki vitonen: Helsingin lankamaailmassa on vielä loppuviikon 30% alennus kaikista langoista. Säkillinen lähti keriä mukaan, ei olisi pitänyt mennä.

En löytänyt mistään valmista ohjetta näihin lapasiin tästä langasta, tai lähinnä sopivia mittoja ennen pesua. Löysin kuitenkin tiedon, että tämä Lima käyttäytyy samoin kuin Novitan Puro. Joten ohje tässä Novitan sivulla.  Neulahuovutin vielä kuvioita lapasiin, ja tuossa hommassa menikin monta iltaa. En enää ikinä tee samanlaista kuviota molempiin lapasiin. Enkä tosiaankaan tehnyt niin nytkään. Mission impossible! Molemmat ovat hienoja, mutta erikseen katsottuna. Onneksi kädet sijaitsevat eri puolilla kehoa ja leveyssuunnassa kiitos vaan minulla ihan sopivan kaukana, ettei kukaan pääse vertailemaan.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Lapasethan ovat kuin taideteos! Aivan upeat! :)

    T: Sinipiika

    VastaaPoista
  2. Jep, kyllä toi -30% on näkyny. :D Jokunen asiakas on poikennu siinä puljussa... Ja säkillisiä lankaa on lähtenyt ulkomaailmaan... Mutta ihanat ja kauniit lapaset, täytynee itsekin kokeilla jotain samansuuntasta jos ja kun ehtii...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!