lauantai 11. lokakuuta 2014

Huovutetut lapaset resorilla

Aiemmin kirjoittelinkin, että tuli huovutettua liian pienet lapaset. Nyt kuitenkin olen tehnyt tuotekehittelyä, ja olen onnistunut valmistamaan oikean kokoiset huovutetut lapaset resorilla. Lankana tässä on Novitan Joki, joka huopuu todella kauniisti. Ja koko siis naisen käteen sopiva. Joustinresorin avulla lapaset pysyvät paremmin kädessä, kuin ilman, ja mahtuvat myös paremmin takin hihan alle. Ja nytpä teidän ja itseni iloksi laitoin mittoja ylös.
 
Alussa luodaan puikoille 3,5 sopivalla pesunkestävällä villalangalla 40 silmukkaa, ja lennosta resorin (1o 1n) valmistuttua vaihdetaan Joki-lankaan ja numeron 6 puikkoihin.
 
Tein myös miesten koossa lapaset, niissä lisäsin kaksi senttiä peukalon ja itse lapasen pituuteen, aloitussilmukoita oli kaksi enemmän. Naisten lapasiin siis 40 aloitussilmukkaa ja miesten lapasiin 42.  Pesin valmiit lapaset 40 asteessa tunnin kestävällä pesuohjelmalla. Sisälle laitoin muovipussista leikatut palaset sekä peukaloon, että muuhun lapaseen. Ennen olen aina tunnollisesti ommellut muovin kiinni ompelulangalla, mutta nyt on kolmet onnistunut ilman ompeluakin. Ei onneksi huopuneet umpeen!
 

 
 
Sydämet on pistelty neulalla jälkikäteen.
Toivottavasti tästä ohjeesta on jollekulle muullekin iloa. Luonnossa on tällä hetkellä upeat värit, näistä varmasti lankavalmistajat ammentavat värisävyjä liukuvärjättyihin lankoihin.
 
 

22 kommenttia:

 1. Tosi kauniit lapaset. Kyllä noilla pitäisi käsien pysyä lämpiminä. :)

  T: Sinipiika

  VastaaPoista
 2. Lapaset testissä. Paljon sulla on silmukoita tossa peukusssa?

  VastaaPoista
 3. Kahdeksan naisten lapasissa laitoin apulangalle. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Lähden kokeilemaan kuinka lanka, huovuttaminen ja lapanen onnistuvat.

  Elina

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta! Ensimmäiset lapaset tehty ja toiset työn alla. Ohje helppo ja valmiit lapaset mittasuhteiltaan mainiot. Olen tehnyt lapasia aiemmin huopanen langasta, nämä eivät ole niin jäykät ja resori on kyllä oiva keksintö.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi ja kiva että ohjeesta oli apua! Tosiaan, paremmin istuu takinhihojenkin kanssa tämä malli.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! Leveys oli juuri passeli, mutta pituutta tuli oman virheeni takia liikaa. Ei se silti haittaa, peittääpä ranteet kunnolla.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta!! Mun lapaspari sai nimekseen Talven törröttäjät =D. Linkitin ohjeen osoitteen blogiini. Mukavia pakkaspäiviä!!

  VastaaPoista
 9. Hienoa että ohjeesta on hyötyä muillekin !

  VastaaPoista
 10. Kiitos ohjeesta. Aloitin jo toiset lapaset tällä ohjeella. Tosi hyvä tuli niistä ekoistakin. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentista! Hyvä että olet onnistunut ohjeella. Lämpöiset lapaset saa kyllä huovuttamalla.

  VastaaPoista
 13. Kiitos ohkeesta ja mitoista. Mitä tuossa peukalossa tarkoittaa plus 25?

  VastaaPoista
 14. Hei Paula! 8 + 2 silmukkaa. Eli 8 silmukan kokoinen peukalonreikä, ja 2 silmukkaa vielä poimitaan lisäksi ettei tule reikiä. :)

  VastaaPoista
 15. No höh mua, kiitos vastauksesta😁Sehän on +2s, eikä +5.

  VastaaPoista
 16. Kiitos paljon ohjeesta jolla olen tehnyt jo monet lapaset ja lisää tulossa. Hieno keksintö tuo resori, itse en tuota älynnyt vaikka ajattelin että huovutetuissa olisi hyvä olla resori.....
  Se tekee lapasista lämpimämmät ja kivemmat pitää. Kauniita muitakin neuleita olet tehnyt.

  VastaaPoista
 17. Kiitos Raija! Resori mahtuu myös takin hihan alle paremmin. Mukavaa talvea!

  VastaaPoista
 18. Leveysmitta olisi myös hyödyllinen kuvassa .

  VastaaPoista
 19. Mikähän on " naisen" koko ohjeessa ? 5.......9 ?

  VastaaPoista
 20. Kiitos ohjeesta. Tein omani Sachenmayr Wash+ Filtz-it langasta, joka oman näppituntuman mukaan on ihan vastaavaa kuin Novitan Joki. Hyvät tuli. Kiva, että sinä olit tehnyt laskelmat ja mitat valmiiksi ja minulle jäi vain tekemisen ilo!

  VastaaPoista
 21. Kiitos ohjeesta! Tällä selkeällä ohjeella on tullut tehtyä jo paljon huovutettuja lapasia vuosien saatossa, ja tähän palaan aina, kun löydän viimeisiä Joki-keriä lankavaraston kätköistä. 😅

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!