sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Pipo Aavasta

Neuloin Novitan Aava-langasta pehmoisen pipon äidilleni lahjaksi. Pipo halusi selkeästi tupsun, vaan sen hankkiminen ei ollutkaan niin yksinkertaista. Yksittäisen tupsun tilaaminen ei olisi postikulujen takia ollut oikein nettikaupoista järkevää ja en löytänyt kaupoista sopivaa tupsua. Lopulta äitini itse löysi H&m:n tarjonnasta avaimenperän tupsulla. Ja siinäpä se tupsu nyt on! Piposta tuli kyllä tosi kivannäköinen, eikä mallineulekaan ollut vaikea. Mallineuleen löysin Niina Laitisen joulukalenterisukkien varresta, ja se on siis samalla joustavaa resoria. Ohje löytyy ilmaiseksi Taimitarha- Facebook-sivulta.

 
Minä ostin myös Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjan, ja odotan kyllä innolla, että pääsen aloittamaan jotakin noista ihanista ohjeista. Kirjaa on kehuttu todella paljon selkeiden ja kauniiden ohjeidensa vuoksi. Minun on aina ollut helpompi neuloa kaavioiden kuin tekstin mukaan, ja tässä kirjassa on selkeät kaaviot tarpeeksi isolla präntättynä.

 
Lopuksi vielä pikaisesti neulomani saapassukat pojalleni. Regian itsestään kuvioituvasta langasta tuli aika hauskat (ja tarpeeseen sopivan ohuet!) pikkusukat pikkumiehelle. Nämä menivät heti käyttöön tiettyjen kenkien kanssa, joten höyrytys jäi välistä.

 
Kuviointi voi olla aika erilainen isommissa sukissa. Lankaa jäi, joten voisinkin tehdä itselleni samistelusukat. Kirpakkaa helmikuuta! Ihanaa, kun etelässäkin on tänä talvena tavattu muutakin kuin sohjoa tai vettä.

1 kommentti:

  1. Tyylikäs pipo,varmasti antoisa sukkakirja ja pirtsakat saapassukat! :)
    T: Sinipiika

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!