sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Parit sukat

Tässäpä jo aikaa sitten neulomani sukat, nämä taitavat mennä pukinkonttiin. Olen saanut työkavereilta tilauksia huovutetuista lapasista, ja niitä nyt sitten valmistuu tasaiseen tahtiin. Kiva tehdä niitä, mutta toisaalta blogin kannalta yksipuolista. Aika kun ei kuitenkaan aika riitä oikein muuhun. Kahdet pitäisi vielä rykäistä.
 
 
Mummini on taitava käsitöiden tekijä, kuten äitinikin. Mummini luuli taannoin, ettei kaihin vuoksi enää koskaan voi neuloa. Ja voi sitä iloa, kun hoidot tepsivät, ja hän näkee jälleen! Tässä mummini neulomat upeat sukat. No, jos itse käsityöinto on periytynyt minulle saakka, niin olisi voinut periytyä myös kädenjäljen siisteys. Enpä ole kenenkään nähnyt neulovan niin napakkaa pintaa kuin mummini. Itse joudun käyttämään ohjeistusta ohuempia puikkoja kun käsialani on niin löyhää.
 
 
 
 
Olen kärsinyt flunssasta nyt lähes neljä viikkoa. Vihdoin oli pakko mennä lääkärille, kun kuume nousi ja yskä oli hurja. Jännä, että minulla on nykyään aina flunssan yhteydessä myös molemmat korvat tulehtuneet. Eikös korvatulehdus ole lasten tauti? Ja nyt oli oikeastaan tulehtunut koko turpavärkki ja keuhkot, joten antibiootti oli pakko aloittaa. Harmillisen pitkäkestoista jälkitauteineen tämä flunssa mikä nyt jyllää. Jos et vielä ole kokeillut flunssan aikana hyväksi havaittua taikajuomaa, kannattaa kokeilla. Parantaa oloa ja joskus, kun juomaa kiskoo kaksin käsin tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, saattaa olla, että pöpöt lähtevät muille maille. Itse lisään tuohon taikajuomaan hunajaa ja myös sitruunaa, jos sitä on tarjolla. Yleensä liottelen inkiväärit vain mukissa kuumassa vedessä n. 10 minuuttia. Jotkut käyttävät juomassa myös valkosipulin kynsiä. Itse en yleensä käytä, mutta olen kokeillut ja yllätyksekseni ne eivät maistuneet juomassa ollenkaan. En sitten tiedä kanssatovereiden hajukärsimyksiä.
 
Pikku-Milo rakastaa lunta, tai lähinnä lelujen tai lumipallojen piilottamista hankeen. Viime talvi oli lumen suhteen nihkeä, saa nähdä millainen talvi meille nyt suodaan. Kävimme viime viikolla Milon kanssa harjoittelemassa lelun tinttausta hankeen vaahteranlehdillä. Toimi oikein hyvin ja koira etsi riemuissaan lehtien seasta palloaan. Mukavaa lokakuun loppupuolta, ja koittakaahan pysyä terveenä!
 
 
 
Vaikka kuinka yritän, en saa sen maagisuutta
kuvattua kuvausvälineilläni. Se on todella hieno!
 

 
 
 
 


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!