keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Ommeltu unipesä

Olen tässä raskauden myötä tutustunut tietenkin kaiken maailman vauvatarvikkeisiin, ja törmännyt mitä ihmeellisimpiin asioihin ja esineisiin joiden tarpeellisuudesta tai hyödystä voi olla montaa mieltä. Eniten päänvaivaa on tuottanut se, että samoista tuotteista on olemassa niin jos jonkinmoista versiota ja mallia ja merkkiä, että jopa eilinen yritykseni ostaa tutteja kaatui siihen, etten vain osannut päättää tuttihyllyllä mikä tuttipaketti olisi se paras jos me siis ylipäätään tuttia tulemme tarvitsemaan. Sinne jäi kauppaan tutit, tosin tunsin itseni myös hikivalaaksi ja sillä saattoi olla kärsimättömyyden kanssa paljonkin tekemistä.
 
No, yksi muoti-ilmiö sai minutkin innostumaan kun törmäsin baby nesteihin eli unipesiin lastentarvikesivuja tutkaillessani. Näiden ilmestyttyä markkinoille käsityöihmiset alkoivat aika pian ommella vastaavia itse. Minä ajattelin, että en varmasti osaa pesää ommella. Kävin kuitenkin kirjastossa lukemassa lehtiä ja kuin kohtalon johdattamana bongasin helmikuun Suuresta käsityölehdestä kaavat ja ohjeet unipesään. Kävin ostamassa lehden, ja lopputulos on tässä:
 
Ohje Suuri Käsityölehti 2/16, mutta
myös netistä löytyy hyviä ohjeita!
 
Täydellinen se ei ole, mutta olen ylpeä että uskalsin yrittää ja vain yhdessä kohtaa meinasi mennä totaalisen pieleen. Ja mikä parasta, tajusin virheen nuppineulojen vasta ollessa kiinni ennen ompelua, toisin kuin yleensä! Käytin pesään ompelulankaa lukuun ottamatta kierrätysmateriaaleja, eli taas vanhojen tyynyjen sisukset pääsivät uusiokäyttöön, samoin fleeceviltit tuohon pohjaan ja kangas on vanhaa verhokangasta. Nyörin kiepsutimme miehen kanssa yhdessä. Siinä hommassa tuli muuten huomattua, kumpi on ala-asteella kiepsuttanut muutamat ystävännauhat ja kumpi ei. Nyöri kuitenkin saattaa mennä vaihtoon, koska tarkoitus olisi, että tuo reunus olisi enemmän rypyssä. Tai sitten olen punkenut liikaa täytettä ja siksi rypytys ei onnistu. En ole kyllä varma onko niillä reunarypyillä muuta kuin esteettistä merkitystä.
 
Uskompa että unipesä ajaa asiansa jos vauva siinä päättää viihtyä. Unipesän tarkoitushan on luoda turvaa liian isossa pinnasängyssä tai kehdossa. Toki sopii myös lattialla tai sohvalla köllöttelyyn ja myös vaunukoppaan. Luinpa jostain, että pesä on alun perin ruotsalaisten kätilöiden keksintö. Sen on pakko olla siis hyvä!
 
Toivottelen kaikille blogivierailijoille rauhallista pääsiäistä!
 
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!