perjantai 28. huhtikuuta 2017

Palmikkopipo mummille..eiku...

Olen tovin jemmaillut ihanaa Dropsin  Baby alpaca silk -lankaa: 70% alpakkaa ja 30% silkkiä, mielettömän pehmeää ja lämmintä lankaa siis. Päätin, että teen pipon lahjaksi äidilleni. Tässäpä tämä:

Hymynaama siksi, koska en täällä blogissa halua laittaa
lapsestani tunnistettavia kuvia esille. Mutta pipo näkyy melkein
kokonaan. :D

Mitä tapahtui? Löysin kivan palmikkopipon ohjeen täältä. Kävi jossain kohtaa muutaman palmikkokerroksen jälkeen ilmi, että kaksinkertainen silkkialpakkalanka ei vastaa 7 veljestä lankaa. En halunnut purkaa, koska olen äärimmäisen hidas tekemään palmikkoja. Päätin, että vauvalle sitten. Tein pipon valmiiksi vauvan nukkuessa, joten en voinut sovittaa..päättelin langat tiukasti...ja aamulla se oli vauvallekin liian pieni, taikka lyhyt oikeastaan. Nyt oli pakko purkaa, koska en halunnut, että kovalla työllä, ne äärimmäisen hitaasti väännetyt palmikot eivät jäisi ollenkaan meidän perheeseemme! Sain pipon taas vauvan nukkuessa valmiiksi, joten sovitus ei onnistunut edelleenkään. Vaan näytti jo paremmalta, ja älysin vertailla pojalle sopivaan trikoopipoon neulettani. Aloitin tupsujen teon. Ensimmäinen tupsu on tässä:
Mitä tapahtui? Se räjähti. Kylläpä harmitti. Taas.

Lopulta sain kaksi onnistunutta tupsua tehtyä ja pipon valmiiksi. Tänään puin sen pojalle ulos, ja kyllähän se edelleen liian lyhyt on. Mutta jos nyt edes pari käyttökertaa saisi, sen verran töitä sen eteen tein. Ja kasvatin kärsivällisyyttäni. Ja sori äiti, jäät ilman pipoa, toistaiseksi. Lankaa on kuitenkin vielä lisää, joten jospa pikku hengenvedon (ja tarkempien laskelmien) jälkeen laitan puikoille aikuistenkin pipon.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva pipo!Näillä säillä sillä on vielä käyttöäkin. ;)
    T: Sinipiika

    VastaaPoista
  2. Pipo näyttää tosin hienolta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!